محتوای ترویجی

بيشتر

دوشنبه1402/3/29

11:49:3

375

خلاصه استاندارد سبزی سرخ شده

استاندارد "سبزی سرخ شده ویژگیها وروش های آزمون" براساس نتایج آزمایشگاهی وپژوهشی وقوانین ومقررات کشور تدوین شده وهدف از تدوین این استاندارد ، تعیین ویژگی‌ها، نمونه‌برداری، روش‌های آزمون، بسته‌بندی و نشانه‌گذاری برای انواع سبز‌های برگی سرخ‌شده که به روش‌های صنعتی تولید و برای مصرف مستقیم بسته‌بندی و عرضه‌شده کاربرد دارد. فراورده‌ای است متشکل از یک یا تعداد بیشتری از سبزی‌های خوراکی مانند گشنیز، جعفری، اسفناج، نعناع، تره، شنبلیله، کرفس و شوید ،که پس از پاک‌کردن، شستشو، ضد‌عفونی، آب‌گیری، خردکردن و به روش صنعتی در روغن گیاهی سرخ‌کردنی سرخ می‌شود و در ظروف غیر قابل نفوذ بسته‌بندی شده  و تحت عملیات سترون تجاری به عنوان کنسرو ویا پس از قرار گرفتن در ظروف مناسب بسته‌بندی، منجمد وبه عنوان سبزی سرخ شده منجمد ، بسته‌بندی و آماده مصرف می‌شود.ضرورت تهیه این استاندارد با توجه به افزایش تولید سبزی های منجمد بسته بندی شده توسط واحدهای تولیدی وعرضه آن در بازار نیاز به کنترل آن از نظر رعایت استاندارد های ملی  مانند چربی ،نمک وعدم آلودگی های میکروبی واطمینان  از استفاده مواد اولیه تازه وبدون آلاینده وهمچنین افزایش فرهنگ مصرف غذاهای سالم ودارای علامت استاندارد می باشد . اصطلاحاتی که دراین استاندارد تعریف شده شامل:سبزی های برگی ،سبزی های برگی سرخ شده کنسرو شده وسبزی های برگی سرخ شده منجمد ،عوامل ناپذیرفتنی،پری ظرف و وزن آبکش می باشد و فرآورده می بایست بدون عوامل ناپذیرفتنی ها مانند موجود زنده، مرده یا بقایای آن‌ها، کپک، شن و خاک، ذرات سوخته، شیشه، قطعات فلزی و پلاستیک که وجود آنها در سبزی سرخشده باعث غیر قابل مصرف شدن آن می‌شود یا سلامت مصرف‌کننده را به خطر می‌اندازد باشد.ویژگی های نهایی  فرآورده از نظر مزه و بو ،بايد مزه و بو طبيعي مواد متشكله مربوط به خود را دارا بوده و عاري از هرگونه مزه و بو خارجي و نامطبوع باشدهمچنین رنگ فرآورده باید رنگ طبیعی مربوط به مواد تشکیل‌دهنده را داشته باشد.و شرایط ظرف بسته‌بندی ،در صورت استفاده از قوطی برای بسته‌بندی، قوطی بايد عاري از فرورفتگي، زنگ‌زدگي و بادكردگي باشد. در صورت استفاده از سایر ظروف برای بسته‌بندی فرآورده، ظروف مورد مصرف باید شکل ظاهری خود را حفظ کرده و عاري از نشتي و ترك‌خوردگي باشند.ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی فرآورده شامل وزن آبکش،پری (درصد حجمی )،pH،پراکسید ونمک می باشد. ویزگی های میکروبی وآلاینده های فلزی نیز دراین استاندارد تعریف شده است .وروش های آزمون نیز  برای تمامی ویزگی های ذکر شده دراین استاندارد اشاره شده است بسته‌بندی سبزی‌های برگی سرخ‌شده براساس نوع عرضه آن باید در ظروف مناسب و غیرقابل نفوذ به‌گونه‌ای حفظ شود که ویژگی‌های مواد مورد استفاده با استانداردهای ملی مربوطه مطابقت داشته و با کسب مجوز از مرجع ذی‌صلاح قانونی باشد. وزن بسته‌بندی برای مصرف خانوار حداکثر یک کیلو‌گرم و برای مصارف عمده مانند هتل‌ها و رستوران‌ها حداکثر 5 کیلوگرم می‌باشد. در نشانه‌گذاری روی هر بسته باید آگاهی‌های زیر، با خط خوانا و غیر قابل تغییر با جوهر غیر سمی به صورت پاک نشدنی، برای مصارف داخلی، به زبان فارسی و برای صادرات به زبان انگلیسی و یا به زبان کشور خریدار نوشته، چاپ و یا برچسب‌گذاری شود.: 1-نام فراورده؛2-مواد تشکیل دهنده؛3-  نام و نشاني کامل توليدكننده؛4-علامت تجارتي (در صورت وجود)؛  5-شماره مجوز تولید از مرجع ذی‌صلاح قانونی؛6-تاريخ توليد (به روز، ماه و سال)؛7-تاريخ انقضای قابليت مصرف (به روز، ماه و سال)؛8-سري ساخت؛9-وزن خالص برحسب سیستم متریک؛10-عبارت «محصول ايران»؛11-   شرایط نگه‌داری؛12-   علامت استاندارد (در صورت اخذ مجوز کاربردعلامت استاندارد)؛13-  شیوه ردیابی علامت استاندارد بر اساس ضوابط اجرایی سازمان، به‌طور مثال شماره پیامکی بررسی اصالت پروانه استاندارد 10001517(در صورت اخذ پروانه کاربرد علامت استاندارد).